شهید علیرضا برهانى توانا در اولین روز بهار سال 1342 در غرب تهران دیده به جهان گشود. دوران کودکى و نوجوانى خود را در حرکت های انقلابى مردم پشت سر گذاشت و در صفوف آزادى‏ خواهان و حق‏ طلبان قرار گرفت. پس از پیروزى انقلاب وارد دانشگاه شد و به تحصیل خود ادامه داد تا اینکه جنگ تحمیلی آغاز شد. او از اولین کسانى بود که داوطلب حضور در جبهه گردید. مادر ایشان درباره احوال او مى‏ گوید: «او از جبهه که باز مى‏ گشت کمتر حرف مى‏ زد و وقتى مى‏ گفتم چرا کم صحبت مى‏ کنى مى‏ گفت: حرفى ندارم! شما طاقت شنیدن فداکارى بچه‏ ها را ندارید».
شهید برهانى همیشه در پاسخ به این سؤال که چرا درس را در درجه اهمیت کمترى قرار مى‏ دهى؟ مى‏ گفت: «فعلاً جبهه تنها دانشگاه من است و درس در مرتبه دوم قرار دارد و مقصد و هدف، پیروى از دستورات خدا و عمل به آن است». سرانجام روح بلند این شهید بزگوار در سال 1367 به دیدار محبوبش رهسپار شد.