شهید محمود جلالى مشایخى در سال 1341 در لرستان پا به عرصه وجود گذاشت. از اوان کودکى بسیار خوش رفتار بود وعلاقه خاصى به نماز و مسجد داشت. شهید محمود جلالى در شش سالگى در شهرستان اراک وارد دبیرستان شد و همیشه شاگردى ممتاز بود. محمود وراى مؤمن و متعهد بودن، به خاطر اخلاق و صفات پسندیده‏ اى که داشت، مورد احترام همه بود. در زمان انقلاب فعالیتى شبانه روزى داشت و پس از آوردن اعلامیه‏ هاى امام از قم، آنها را در اراک پخش مى‏ کرد. پس از طى دوران دبیرستان موفق به اخذ دیپلم گردید. بعد از اخذ دیپلم و پس از گذراندن دوره آموزشى به جبهه اعزام شد و در عملیات بیت المقدس شرکت کرد و رشادت هاى چشمگیرى از خود نشان داد. در عملیات والفجر مقدماتى (فکه) در حین پیشروى دشمن ترکشى به سرش اصابت نمود و پس از عمل جراحى طبق کمیسیون پزشکى در حالى که 18 ماه خدمت نظام را سپرى کرده بود معاف شد ولى پس از مدتى از طریق بسیج به جبهه رفت. در عملیات خرمشهر و نیز والفجر مقدماتى شرکت کرد و دو بار مجروح شد.
در سال 1363 در کنکور سراسرى شرکت نمود و در رشته مهندسى کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتى تهران پذیرفته و مشغول تحصیل شد. پس از گذراندن سه ترم در دانشکده مزبور انصراف داد و در سال 1365 مجدداً در کنکور سراسرى شرکت و در رشته مهندسى عمران دانشگاه فردوسى مشهد پذیرفته شد. پس از گذراندن یک ترم، از مشهد عازم جبهه شد و پس از طى چند روز در عملیات کربلاى پنج در منطقه شلمچه در تاریخ 07/12/1365 در گردان امام حسین جمعى لشکر 17 استان مرکزى شرکت نمود. در حین عملیات بر اثر اصابت ترکش به پا مجروح شد، اما پس از آن دیگر کسى از سرنوشت او اطلاع پیدا نکرد. سرانجام پس از 8 سال و 8 ماه پیکر پاک این شهید بزرگوار به وطن بازگشت.